Tarina

Havin tarina vuodesta 1829

HAVI’S -tuotemallisto aloitti uuden aikakauden

Havin tarina pähkinänkuoressa

Kynttilän valoa ja lämpöä jo 192 vuoden kokemuksella

Perinteikäs Havi on ollut vuosisadan osa suomalaisten kotia niin kattausmallistojen kuin kynttilöidenkin muodossa. Havilla on pitkät perinteet kotimaisen kynttilänvalmistuksessa: ne perustuvat aina 1829 vuoteen asti ja Viipuriin, josta kaikki aikanaan alkoi. Havia voidaan pitää Suomen ensimmäisenä kemian teollisuuden tuotantolaitoksena, sillä 6.11.1829 kuvernementtisihteeri ja tukkukauppias Anton Alfthan aloitti kynttilöiden tehdastuotannon.

Alfthan perusti kauppaliikkeen ja olutpanimon Viipuriin ja siirsi Kirjolaan rakentamansa tehdaslaitokset kaupungin välittömään läheisyyteen, Havin kaupunginosaan, mistä Oy Havi Ab on saanut nimensäkin. Kun talvisota alkoi, Havin Oy joutui evakuoimaan laitoksensa Viipurista Riihimäelle. Vuonna 1940 kynttilöiden ja saippuan valmistus aloitettiin uudelleen. Havi on vieläkin Suomen suurin kynttilätehdas. Riihimäen kynttilätehtaalla valmistetaan Havi®- ja Tuikku®- tuotemerkkien alla myytäviä kynttilöitä.

 

HAVI’S hemmottelee kodin sisustajaa

Tunnelmallinen tuotemallisto tuo kauneutta kotiin

HAVI’S tuotteet ovat skandinaavista tyyliä, joissa korostuvat ajattomuus, pehmeät värit ja kauniit kuosit. Logo HAVI’S on saanut inspiraation Havin vanhoista pakkauksista, joissa teksteissä käytettiin HAVIS ljus tai HAVIS tvål ruotsinkielellä riippuen oliko kyseessä kynttilä tai saippua. Lisäksi pakkauksissa oli aina maininta Oy 1829 AB, joka on otettu myös osaksi HAVI’S logoa.

HAVI’S tuo tunnelmallisella ja tyylikkäällä tuotemallistollaan tuulahduksen ansaittua luksusta. Kauniita yksityiskohtia sisältävät tuotteet sopivat niin arkista kodikkuutta kuin juhlan loistetta kaipaavalle. Elsa Vilen ja Nora Hellberg ovat suomalaiset suunnittelijat HAVI’S tuotemerkin takana.

Tuotevalikoima sisältää kynttilöiden lisäksi oheistuotteita – laadukkaita sisustustekstiilejä, lyhtyjä, saippuoita ja huonetuoksuja. HAVI’S tuotemalliston värimaailmaan kuuluvat puhdas valkoinen, tummansininen taivas, pehmeä roosa sekä usvan harmaa. Mallistossa on myös kausittain vaihtuvia värisävyjä.